Goed samenwerken is moeilijk, en ik zie het vaak misgaan.

Mensen zijn soms de kracht van je organisatie en strategie, maar ze kunnen ook de zwakte zijn.

Onderzoek toont aan dat wanneer mensen goed samenwerken, ditt direct leidt tot een hogere productiviteit, een hogere winstgevendheid, meer omzet, minder omloop en minder ziekteverzuim. (Gallup , 2016)

Ik focus me op de mensen als tool, om ze goed samen te laten werken & ndash; zodat je organisatie beter presteert.

Want wat goed is voor mensen is goed voor business.

I help met:

Studio's & Agencies:

Differentiëren en Presteren

Naast wat je maakt is je cultuur wat jou ondercheidt van anderen. Ik help je de juiste cultuur te creëren, zodat klanten begrijpen waarom ze met je willen werken, en talent weet waarom ze voor je willen werken. Vervolgens help ik je collega's goed samenwerken zodat zij hun beste werk leveren aan je klanten.


Start-Ups & Scale-Ups:

Duurzaam groeien

Je groeit. Over een paar jaar zul je in grootte verdubbelen, verdrievoudigen, misschien zelfs verviervoudigen. Dit is het cruciale moment om je cultuur te definiëren, zodat het de groei van je organisatie ondersteunt. Misschien is je organisatie de afgelopen tijd te snel gegroeid. Ik help je je cultuur weer onder controle krijgen, zodat iedereen weer goed samenwerkt en jouw organsiatie weer kan groeien.


Mergers & Acquisities:

Integraties laten werken

De integratie klinkt misschien logisch vanuit financieel–, markt- of productperspectief, maar cultuur wordt vaak over het hoofd gezien. Onderzoek toont aan dat 30% van alle mislukte integraties komt vanwege de cultuur. Bovendien maken werknemers zich twee uur per dag zorgen of roddelen zij over de fusie-overname. Werknemers zijn essentieel voor het slagen of falen van een integratie. Ik help je om deze integratie tot een succes te maken.


Teams:

Presteren als een team

Veel teams presteren niet omdat de teamleden geen vertrouwen hebben,zij niet op één lijn zitten en geen constructieve feedback geven. Daarom besteden de meeste teams onbewust uren aan interpersoonlijke conflicten die hen afleiden van hun werk. Ik help teams weer te presteren, zodat ze hun beste werk kunnen leveren.


Consultancy & Advies:

Navigeer zelf

Als leider maak of breek je een cultuur. Weet hoe je de juiste context kunt creëren om de juiste cultuur te bouwen. Begrijp hoe je gedrag en gedachten anderen beïnvloeden, en weet wanneer en hoe je anderen kunt betrekken en meenemen. Ik deel mijn kennis met je, zodat je zelf succesvol zal zijn.

I heb gewerkt met:

Wat klanten over mij zeggen:

"Werken met Marc is een plezier. Zijn inzichten in teamwerk en menselijk gedrag zijn makkelijk te begrijpen, zelfs als je 'er nieuw voor bent'. Marc hielp ons Management Team obstakels te definiëren in onze manier van werken. Belangrijker nog is dat we hebben geleerd om elkaar weer als mens te zien. Meer vertrouwen opbouwen en duidelijkheid scheppen zal zeker ten goede komen aan alle teams die samen ingewikkelde taken moeten uitvoeren. Marc is jouw go-to-guy!"

– Maartje Weijers
Head of Culture bij Boomerang Agency

"Marc heeft een talent voor het creëren van een veilige sfeer. Een sfeer waarin het veilig voelt om persoonlijke informatie te delen. Hierdoor weet hij tot de kern te komen van het gedrag noodzakelijke verandering om positieve resultaten te behalen belemmert. Dit stelt organisaties in staat vanuit hun kracht te werken."

– Rudy van Belkom
Founder van Het Nieuwe Kiezen

"Super om met Marc samen te werken! Ik vroeg hem om een 24-uurs sessie te faciliteren met tweeëntwintig deelnemers uit zestien verschillende organisaties. Marc bouwt snel vertrouwen, energie en een goede vibe in het team. Ons doel was om een oplossing te creëren voor een complex sociaal probleem. De creatieve technieken en energizers die Marc ons gaf waren zeer welkom. Ik ben erg blij met het resultaat van de sessie en zal Marc zeker nog een keer vragen voor toekomstige evenementen."

– Miquette Vossen
Senior Marketeer bij Interpolis

Een selectie van mijn werk:

Culture Creation & Change Management
– Leermodule

Voor de getalenteerde Business Developer-studenten van Hyper Island ontwierp en gaf ik een leermodule van zes weken over Organisatiecultuur & Verandermanagement. Nadat ik de studenten een week in Stockholm had lesgegeven, dwong Covid-19 me om de module van offline naar online te ontwerpen – en nog steeds dezelfde kwaliteit te houden. Alles samen met een echte klant en echte brief en gastcolleges van externe sprekers.

Culture Canvas
– Tool

Cultuur is abstract, het is ongrijpbaar, het is een onderbuikgevoel; toch? Ik denk van niet. Cultuur kan heel concreet zijn. Daarom heb ik de Culture Canvas ontwikkeld. Niet abstract, geen vage waarden: cultuur wordt net zo eenvoudig als het invullen van een stuk papier & ndash; begrijpelijk voor iedereen, concreet om mee te werken en tastbaar om te veranderen. Bekijk het op culturecanvas.co.

Humanizing Organizations
– Evenement

In 2019 organiseerde ik het eerste Humanizing Organizations evenement. Mensen die mij inspireren deelden met veertig anderen hoe zij hun organisatie menselijker maken; Iets waar ik in mijn werk altijd naar streef. Dit was niet je gebruikelijke zit en luister evenement. Bezoeker of spreker: iedereen was even belangrijk, deelde ervaringen en kennis met elkaar, wat leidde tot een inspirerende avond.

Using smartphones safely in traffic
– Faciliteren

Voor Interpolis, faciliteerde ik twee dagen een groep van vijfentwintig gedragswetenschappers, verzekeraars, designers en developers, om een oplossing te bedenken voor het veilig gebruik van smartphones in het verkeer. Onze oplossing is voorgelegd aan de Nederlandse minister van Infrastructuur en wordt nu ontwikkeld!

Veranderend werk
– Presentatie

De afgelopen eeuw is werk veranderd van fysieke arbeid naar het analyseren en delen van ideeën. Daarom geloof En als je ze niet kunt delen, damind if you can’t share them, your organization misses out. Daarom geloof ik in een menselijke organisatie met psychologische veiligheid als fundament. Frankwatching nodigde me uit om mijn kennis te delen over het humaniseren van organisaties op hun Digital Workspace Event.